Tvorba ikony pro oblíbené položky

4. září 2000

Pomocí tohoto generátoru si můžete vytvořit vlastní ikonu o rozměrech 16×16 pixelů, kterou stačí poslat do kořenového adresáře vašeho webu a čtenáři vašich stránek v případě, že si váš web dají do oblíbených položek, uvidí tuto ikonu vedle názvu serveru.

Tato služba využívá generátoru společnosti favicon.com. Je to JAVA applet, který by vám měl spolehlivě běžet v Internet Exploreru 4.0 a Netscape Navigátoru 4.5 (obě verze prohlížečů by měly podporovat JDK v1.1). Pokud vám není jasná tvorba ikony, či její umístnění, čtěte tento článek na Interval.cz, který vyšel 24.10.2000.

Základní ovládání

Tlačítka „+“ a „-“ vám umožní zvětšovat a zmenšovat náhled obrázku. Vedle nich je paleta 16 barev, které můžete při kreslení ikony použít. Pod barevou paletou jsou dvě ikonky, ta levá, pod žlutou barvou slouží ke gumování (pokud něco špatně nakreslíte, můžete to vygumovat), pravá ikona pod bílou barvou vám vyplní obrázek vybranou barvou. Pokud je jedna z těchto dvou ikon zvětšená, znamená, že je aktivní.

Vytvořený obrázek vám bude zaslán emailem, vyberte z menu File položku Save, otevře se vám nové okno prohlížeče, kde stačí zadat svůj email.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *