ReGet 1.5 – snadné stahování souborů

9. prosince 1999

Podobných programů je velké množství, ale ReGet nabízí zajímavé funkce a na rozdíl od nejznámějších „stahovačů“, které jsou také zdarma (např. GetRight, Go!Zilla) nezobrazuje reklamní proužek, který může znepříjemnit stahování. Po instalaci vám program zabere na disku 800 kB.

Vzhled programu

Vzhled programu je klasický, tvoří ho hlavní okno, které má pod menu umístěném v záhlaví okna graf, který zobrazuje on-line stav a rychlost momentálního stahování souboru. Pod grafem je umístěn seznam souborů, které jste již stáhli nebo plánujete stáhnout.

Funkce programu

ReGet nabízí tradiční funkce. Umožňuje souběžné ukládání programu na disk. V případě, že se přeruší spojení můžete začít se stahováním tam, kde jste skončili. K dispozici máte i menu obsažené v dolní liště pod ikonkou programu. Můžete například nastavit prioritu stahování, nastavení programu nebo přidat nové soubory (URL) pro stažení.

Hlavní okno programu

Po dokončení instalace se program integruje do vašeho prohlížeče a umístí do nástrojů svojí ikonku, dále se integruje do kontextového menu, kde můžete započít nebo ukončit stahování. Program nabízí poměrně slušnou stahovací rychlost, jednoduché, intuitivní ovládání, nabízí možnost převedení do 14 jazyků bohužel mimo češtiny umožňuje nastavit zvuky, počet stahovaných souborů atd.

Závěrem

Program se vyznačuje jednoduchým a intuitivním ovládáním. Obsahuje všechny důležité funkce a nemá žádné přebytečné. Neobsahuje reklamní proužek, který je u jiných podobných programů nepsaným standardem, jehož se zbavíte pouze zaplacením registračního poplatku. Pokud chcete výkonnější verzi, můžete si ji pořídit za registrační poplatek 20 USD.

ReGet může být alternativou k ostatním stahovačům i pro pomalejší počítače, protože má malé systémové požadavky a není tak „hladový“ na pamět počítače jako třeba Go!Zilla nebo GetRight, které zároveň obtěžují reklamním proužkem. Jediná funkce, která tomuto stahovači chybí, je nahrazení standardního „stahovače“ obsaženého v prohlížeči tímto programem. Musíte si pravým tlačítkem vyvolat kontextové menu a zvolit volbu stahování nebo kliknout na ikonu v prohlížeči, která je tímto programem do prohlížeče integrována.

Aktuální verzi programu si můžete stáhnout na Stahuj.cz.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *