kominictvibruss

20. října 2004

Zhodnoťte a napište svůj názor na tyto stránky.

titulní stránka

Účel, zadání: firemní prezentace

Cílová skupina: široká veřejnost

Typ projektu: amatérská tvorba

Použité technologie: HTML, CSS, JavaScript

Předmět kritiky: www-projekt

Autor: Jakub Hájek


Komentář Plaváčkův

Možná nevíte, že první skutečný a dědičným glejtem císařským vybavený kominík se v zemích českých objevil již v roce 1598. Do té doby, jak praví historické knihy, vytírala a čistila komíny domácí čeleď, což ne vždy dělalo dobrotu. Navíc v našich zeměpisných šířkách, kde zimy bývaly kruté a líté, byl dobře průchodný a fungující komín nezbytnou podmínkou k zachování rodu a rodinného štěstí. Mistři řemesla kominického tak byli všude, kam zavítali, ctěni a váženi, neboť nejenže mnohým lidem zachránili střechu nad hlavou, ale také štěstí přinášeli.

I já, coby mladistvé ucho, jsem při spatření umouněného člena cechu kominického zoufale tisknul v dlani knoflík, pokud byl po ruce. Je dokonce pravděpodobné, že tlupa zarostlých individuí, které sebou kdovíodkud přivlekl praotec Čech, sice ocenila půvabnou zemi mlékem a strdím oplývající, ale prvním společným činem hrdých předchůdců našeho národa byla společná stavba komína a pivovaru. Obojí přetrvalo dodnes, čímž naši předci prokázali velkou míru jasnozřivosti a prakticky dokázali, že v teple a s dobrým mokem v ruce lze přežít i mnohdy bouřlivé historické události. V pohodě a beze stresu.

Stejně v pohodě a beze stresu se přeneste přes pár chybiček a drobných prohřešků, kterých se dopustil tvůrce nepříliš rozsáhlého kominického webu. Nakonec staré, ale přesto české přísloví praví, že žádný učený z nebe nespadl, a od té doby, co lidstvo přistálo na Měsíci, se už ani podobný zázrak neočekává. Je bohužel poznat, že grafické cítění není autorovou silnou stránkou, a já bych si, upřímně řečeno, vzhledem k minimálnímu množství obsahu dokázal představit celý web graficky rozevlátější a nápaditější. Jakási podivná napodobenina filtru zvaného pixelizace a prazvláštní oranžová barva mi k tématu prezentace totiž příliš nesedla. Což je ovšem konstatování ryze subjektivní. Objektivně vzato se zde ale návštěvník dozví vše, co potřebuje k zajištění domácí tepelné pohody.

Plaváček v. k.


O rubrice

Kritika webu slouží ke čtenářskému hodnocení vytvářených nebo již vytvořených internetových stránek. Svůj názor můžete sdělit níže v diskusi, čímž umožníte autorům webu nahlédnout své stránky také z jiného úhlu pohledu.

Chcete-li hodnotit některé z dříve zveřejněných stránek, najdete je v přehledu v rubrice Kritika webu v sekci Magazín.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *