ZONER Webmail jako první v Česku přináší BIMI s VMC

11. července 2024

V Zoneru je bezpečnost našich uživatelů priorita. Proto děláme vše pro nejvyšší zabezpečení nejen hostingu a domén, ale také e-mailu, který je nejčastějším zdrojem hackerských útoků. Kromě plné ochrany pomocí standardních mechanismů jsme do našeho webmailu dodali podporu BIMI (Brand Indicators for Message Identification) s využitím VMC. U vybraných odesílatelů může příjemce vidět ověřené logo firmy. 

Zavedením BIMI záznamu s VMC nás řadí mezi několik málo technologických gigantů typu Apple, Google nebo Yahoo, kteří tuto technologii  svým uživatelům také umožňují.

Již nějakou dobu využívá naše poštovní platforma Z-mail standardní technologie jako SPF, DKIM a DMARC. Zároveň již řadu let využíváme také trojitou ochranou pomocí ZONER antiviru, antispamu a antipishingu. Náš antivir je nejlepší na trhu v detekci aktuálních zero-day zranitelností.

Nyní jsme, jako první poskytovatel e-mailových služeb v ČR, přidali další vrstvu ochrany našich zákazníků – zobrazení loga pomocí BIMI záznamu a VMC certifikátu. BIMI záznam umožňuje (za předpokladu použití DMARC a politiky reject) nastavit pro doménu odesílatele logo, které se má zobrazit v e-mailovém klientovi. VMC certifikát, který je vydaný důvěryhodnou CA, pak prokazuje právní nárok (trademark) majitele certifikátu na toto logo. VMC certifikáty zajišťují pořádek v tom, kdo jaké logo používá a zdali na něj má právo.

Přidaná hodnota VMC však není pouze ve zmíněném logu – aktivně chrání proti zprávám s podvrženým odesílatelem. Majitel VMC certifikátu musí svůj DMARC nastavit tak, aby všechny podvržené zprávy snažící se zneužít danou doménu (podvržený odesílatel) příjemce odmítal. Pokud obdrží zprávu s podvrženým odesílatelem poslanou ze serveru, který není autorizován pro danou doménu pomocí SPF, musí ji podle DMARCu odmítnout a vůbec ji příjemci nedoručí. VMC certifikát tedy funguje pouze s nejvyšší úrovní ochrany e-mailu pomocí DMARC.

O VMC jsme na Intervalu psali již v minulosti. Více informací o tom, co VMC je a jak pomáhá příjemcům i odesílatelům e-mailů najdete v článku: Lék na phishing a apatii ve světě e-mailového marketingu.

Pokud tedy ve Webmailu vidíte u odesílatele jeho logo, máte jistotu, že zpráva je pravá a nemohla být podvržena jiným odesilatelem (nejde o phishing). Díky VMC nemusíte složitě zkoumat hlavičku e-mailu a ověřovat, kdo ji ve skutečnosti odeslal.

Pokud chcete oslovit své zákazníky zprávami s vaším logem, obraťte se na SSLmarket.cz. Jsme specialisté nejen na VMC. Díky nám můžete získat VMC certifikát od DigiCertu, největší certifikační autority na světě a jedné ze dvou, které VMC poskytují.  Dále vám pomůžeme s nasazením certifikátu a poskytneme vám veškerou podporu pro jeho úspěšný provoz.

Jindřich Zechmeister

Vedoucí SSLmarketu, který pro vás zajišťuje důvěryhodné SSL certifikáty od největší CA na světě Symantec. Pomůžeme vám zabezpečit váš web, e-shop nebo server.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *