Znovuuvedení domény .AD

5. září 2024

Novinka pro všechny příznivce exotických domén! Registr domény AD (Andorra) plánuje znovuuvedení této domény na trh s několika významnými změnami, které ji učiní přístupnější širšímu okruhu uživatelů.

Hlavní novinkou je zrušení geolokačních omezení. To znamená, že držitelé domén AD už nebudou muset pocházet z Andorry. Tato změna otevře dveře všem zájemcům z celého světa, kteří chtějí využít potenciál této unikátní domény.

Znovuuvedení domény AD se bude konat ve dvou fázích:

  1. Landrush Sunrise: Od 5. září 2024 bude spuštěna tzv. Landrush Sunrise fáze, během které budou registrovatelné všechny dosud nezapsané názvy domén. Cena registrace v této fázi bude 3500 Kč za rok. V případě markantního zájmu o některé konkrétní jméno může být i vypsána aukce.
  2. Obecná dostupnost: Od 22. října 2024 bude doména AD obecně dostupná za cenu 1500 Kč ročně.

Nezapomeňte si označit datum 5. září 2024, abyste mohli využít této příležitosti!

Kromě běžné online prezentace v rámci státu Andorra, nachází tato národní koncovka využití také jako koncovka pro:

  1. Anno Domini: Latinský výraz znamenající „v roce Páně“, jehož zkratka AD je používaná v angličtině k označení let našeho letopočtu.
  2. Active Directory: Služba adresáře a správy identit od společnosti Microsoft, která se používá v podnikových sítích.
  3. Advertisement (Reklama): Může sloužit jako identifikátor pro webové stránky zaměřené na online marketing, digitální reklamu nebo služby spojené s propagací produktů a služeb.
  4. Adventure (Dobrodružství): Je vhodná pro webové stránky zaměřené na outdoorové aktivity, cestovní agentury specializované na dobrodružné výlety, nebo blogy a komunitní portály pro milovníky adrenalinu a dobrodružství.
  5. Artisan Design (Řemeslný design): Řemeslníci a umělci, kteří se specializují na unikátní, ručně vyráběné produkty mohou doménu využít jako součást jejich značky, či online prezentaci portfolia.

Pokud vás doména .AD zaujala, není lepší místo, kde ji zaregistrovat, než CZECHIA.COM. S více než 700 dostupnými doménovými koncovkami nabízí největší výběr na trhu. Díky partnerství s největší certifikační autoritou na světě Digicert a jejím unikátním TLS certifikátům poskytuje CZECHIA.COM také nadstandardní úroveň zabezpečení oproti běžným registrátorům. Navíc ke každé doméně také získáte vlastní web zdarma.

K tomu CZECHIA.COM poskytuje prvotřídní webhosting, který zaručuje rychlý a spolehlivý provoz i těch nejnáročnějších webů, a nadstandardní e-mailové služby. Vše potřebné tak můžete mít na jednom místě.

Vojtěch Tomášek

Jsem redaktor se zájmem o technologie, grafický design a IT. Je pro mě klíčová zpětná vazba a podněty od čtenářů. Chci tak tvořit obsah, který nejen informuje, ale také inspiruje a obohacuje. Od dokončení vysoké školy se věnuji převážně grafice a IT. Když zrovna nejsem v redakci Intervalu, jsem v přírodě nebo se právě snažím dokončit quest v nejnovějším Zaklínači.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *