Certifikáty Entrust ztratí důvěru Google Chrome

8. července 2024

Nedávno oznámené rozhodnutí společnosti Google o ukončení důvěry v certifikáty vydané společností Entrust, které vstoupí v platnost 31. října 2024, představuje zásadní problém pro všechny zákazníky této certifikační autority. Prohlížeč Google Chrome, který má přibližně 65% tržní podíl, tedy od 1. listopadu 2024 přestane důvěřovat nově vydaným certifikátům této autority. Stávající certifikáty budou stále platné do doby expirace. Webové stránky využívající nově vydané certifikáty (od 1.11.2024) Entrust budou pro uživatele Chrome však již nedostupné.

 

Google své rozhodnutí opírá o opakované problémy s dodržováním bezpečnostních standardů a incidenty spojené se spolehlivostí certifikátů od Entrust. Kromě Google se k tomuto kroku zřejmě přidají i další významné prohlížeče, jako jsou Mozilla Firefox a Apple Safari, což by dále zvýšilo rozsah dopadu na uživatele .

Pro společnosti, které využívají certifikáty od Entrust, představuje tato situace zásadní problém. Pokud nebudou schopny přejít na jinou důvěryhodnou certifikační autoritu včas, mohou čelit významnému poklesu návštěvnosti a důvěryhodnosti svých webových stránek. To by zajisté mělo obrovský negativní dopad na jejich obchodní činnost, protože uživatelé, kteří nebudou moci navštívit jejich webové stránky, například přejdou ke konkurenci apod.

Jak situaci řešit

Pro vyřešení této situace a minimalizaci rizika ztráty důvěryhodnosti webových stránek je nezbytné přejít na certifikáty od jiné renomované certifikační autority. Jednou z nejlepších možností je přechod na certifikáty od společnosti DigiCert, který je největším poskytovatelem komerčních certifikátů na světě. DigiCert se vyznačuje vysokou úrovní shody s požadavky na vydávání certifikátů a transparentním přístupem k řešení incidentů.

SSLmarket, jako partner DigiCertu v České republice a největší prodejce TLS certifikátů, nabízí exkluzivní slevy na přechod z certifikátů Entrust na certifikáty DigiCert. Zákazníci mohou využít následujících výhodných nabídek:

  • 5% sleva na DV certifikáty (Domain Validated)
  • 10% sleva na OV certifikáty (Organization Validated)
  • 15% sleva na EV certifikáty (Extended Validation) .

Proces přechodu je jednoduchý. Po přijetí objednávky přechodu od Entrust stačí zkontrolovat platnost stávajícího certifikátu a uplatnit slevu. SSLmarket zajišťuje, že celý proces je bezproblémový a rychlý, což minimalizuje jakékoliv potenciální přerušení provozu webových stránek .

Navíc, zákazníci, kteří se rozhodnou pro EV certifikát, získají až 90 dní platnosti navíc v závislosti na zbývající platnosti jejich stávajícího certifikátu Entrust. To umožňuje plynulý přechod bez zbytečného stresu a obav ze ztráty důvěryhodnosti webových stránek. Vice informací najdete zde.

Proč zvolit SSLmarket a DigiCert?

SSLmarket se pyšní tím, že je dlouholetým partnerem DigiCertu a držitelem několika ocenění, včetně prestižního titulu Partner of the Year 2019. Díky těmto zkušenostem a úspěchům může SSLmarket nabídnout profesionální podporu a asistenci při přechodu na nové certifikáty.

DigiCert je známý svou transparentností a rychlou reakcí na jakékoliv incidenty. Jeho přísná shoda s průmyslovými standardy a aktivní přispívání k rozvoji internetové bezpečnosti a infrastruktury veřejných klíčů (PKI) zajišťují, že zákazníci mohou mít plnou důvěru v jejich certifikáty .

Aby se zákazníci vyhnuli negativním dopadům spojeným s ukončením důvěry v certifikáty Entrust, je přechod na certifikáty od DigiCert prostřednictvím SSLmarketu nejlepší možnou volbou. Tento krok zajistí, že webové stránky zůstanou důvěryhodné a zabezpečené, což je klíčové pro udržení návštěvnosti a důvěry zákazníků. Nečekejte, až bude příliš pozdě – navštivte SSLmarket.cz a využijte exkluzivní nabídky na přechod ještě dnes.

Jindřich Zechmeister

Vedoucí SSLmarketu, který pro vás zajišťuje důvěryhodné SSL certifikáty od největší CA na světě Symantec. Pomůžeme vám zabezpečit váš web, e-shop nebo server.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *