9 nejzajímavějších doménových koncovek

19. srpna 2024

V dnešní době už dávno neplatí, že všechny webové stránky končí na „.com“ nebo „.cz“. S rozvojem internetu a rostoucím množstvím způsobů online podnikání se objevilo mnoho nových a zajímavých doménových koncovek. Tyto koncovky nejenže otevírají dveře kreativním nápadům, ale také umožňují vytvořit nezapomenutelnou značku. Zde je devět těch nejzajímavějších doménových koncovek.

ING

Doména ING, původně zaměřená na aktivity, jako je „running“, „cooking“, nebo „traveling“, funguje velmi dobře v angličtině. V té má totiž každé sloveso verzi s ING na konci. Na českém internetu, ale nachází úplně jiné využití – tvorba osobních webů. Inženýři, kteří chtějí prezentovat své portfolio nebo životopis, mohou tuto koncovku využít a hezky spojit své jméno s titulem přímo v doméně. Podobně fungují také domény MBA, PHD, PROF. Tyto jsou ideální pro akademiky a profesionály, kteří chtějí zdůraznit své vzdělání a odborné kvalifikace. 

CEO

Pokud jste vrcholový manažer, vlastníte společnost nebo jste jen hustler, je doména CEO přímo stvořená pro vás. Tato koncovka nejen že zní exkluzivně, ale také okamžitě komunikuje vaši pozici v organizaci. Například „jannovak.ceo“ by byla ideální adresa pro prezentaci vaší profesionální kariéry.

CARS, CAR, COFFEE, CAFE

Tyto domény jsou skvělé pro specifické druhy podnikání. Pokud provozujete kavárnu, jsou domény CAFE nebo COFFE ideální volbou. Pro prodejce automobilů se zase hodí CAR nebo CARS. Tyto koncovky vám umožní jasně vyjádřit, o čem vaše webová stránka je, což může pomoci přitáhnout přesně tu správnou cílovou skupinu a zaujmout. Podobně jsou na tom i domény DOG, BIKE, HOUSE, WATCH, SHOES, CAPITAL apod.

CITY, TOWN, COMMUNITY

Městské webové stránky, turistické portály nebo místní komunity mohou využít těchto koncovek. Například “brno.city” by mohla být oficiální stránkou města Brno, zatímco „jesenik.town“ by mohla propagovat menší město s bohatou historií, jako je Jeseník. Tyto koncovky dodávají místním projektům autenticitu a přidávají na zajímavosti jejich webových stránek.

AI

Ano i AI doména existuje. Jedná se však o oficiální doménu ostrovu Anguilla. Na rozdíl od některých národních domén je možné si ji registrovat bez restrikcí. Doména AI je skvělá pro projekty a firmy zabývající se umělou inteligencí. Stává se stále populárnější mezi technologickými startupy, ale registrují si ji i technologičtí giganti z odvětví.  

DAD, MOM, KIDS, FAMILY

I rodinné domény existují. Influenceři, rodinné blogy nebo osobní stránky mohou využít těchto koncovek k vytvoření rodinného a přátelského dojmu. Domény KIDS nebo FAMILY pak mohou být skvělé pro webové stránky zaměřené na obsah pro děti nebo rodiny. 

OOO

Na první pohled může vypadat jako koncovka s čísly, ale jde o tři po sobě jdoucí písmena „O“. Tato koncovka může být zajímavá pro kreativní branding nebo specifické marketingové kampaně. Její jedinečnost spočívá právě v tom, že mate očekávání a přitahuje pozornost.

SALE

E-shopy a online prodejci mohou tuto koncovku využít k propagaci svých slev a akcí. Například „nazevfirmy.sale“ by mohla být unikátní landing page zaměřená na letní výprodeje. Tato koncovka jasně komunikuje, že se jedná o obchodní nabídky, což může přilákat cenově orientované zákazníky.

VIP

Pro luxusní služby, produkty nebo kluby, které se zaměřují na exkluzivní klientelu, je doména VIP jako stvořená. Tato doména působí exkluzivně a přitahuje pozornost těch, kteří hledají výjimečné zážitky. Navíc může sloužit jako skvělý marketingový nástroj pro vytvoření uzavřené komunity nebo speciální nabídky pro stávající VIP zákazníky. 

Nové doménové koncovky nabízejí široké možnosti, jak vyniknout na internetu. Využitím těchto méně známých koncovek můžete svou webovou stránku udělat zapamatovatelnější a výraznější. Bez ohledu na vaše zaměření či podnikání, vždy existuje doména, která perfektně vystihne váš projekt. Vyberte si tu, která vám nejvíce sedí, a přidejte svému online působení nový rozměr.

Tyto nebo jiné exotické doménové koncovky pro vás dokáže zajistit pouze CZECHIA.COM. Najdete zde nejširší nabídku domén (včetně výše zmíněných) a profesionální služby v oblasti registrace domén a webhostingu. S CZECHIA.COM si můžete vybrat tu pravou doménu pro svůj projekt a vyniknout v online světě.

Vojtěch Tomášek

Jsem redaktor se zájmem o technologie, grafický design a IT. Je pro mě klíčová zpětná vazba a podněty od čtenářů. Chci tak tvořit obsah, který nejen informuje, ale také inspiruje a obohacuje. Od dokončení vysoké školy se věnuji převážně grafice a IT. Když zrovna nejsem v redakci Intervalu, jsem v přírodě nebo se právě snažím dokončit quest v nejnovějším Zaklínači.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *