Zálohujte data bezpečně a získejte vstupenku na Cloud Computing Konferenci!

29. října 2014

Zálohujete svá cenná data pouze na pevných discích? Ukážeme, si že jsou rozhodně modernější, pohodlnější a bezpečnější metody pro ukládání dat.

Nebezpečí pevných disků a sd karet

Spousta z nás stále používá k ukládání svých dat pevná zařízení. Ať už se jedná o harddisky přímo ve vašich počítačích, noteboocích, externí disky, SD karty, nebo flashdisky. Tento způsob uložení dat není příliš bezpečný. Běžně se setkáváme s případy zničených harddisků kvůli přepětí, ukradených notebooků, ztracených flashdisků a SD karet. Pokud opravdu chcete uchovávat cenná data, jako jsou smlouvy, pojistky, potvrzení o platbách opravdu bezpečně. Doporučuji nespoléhat se pouze na pevná zařízení, kde je riziko ztráty dat opravdu vysoké, a využít raději spolehlivější řešení.

Kde tedy ukládat důležitá data?

Ideální místo je s minimálním rizikem ztráty a odcizení dat. Pokud zálohujete svá data na pevných discích a nemáte domov velmi dobře zabezpečen proti vloupání a přírodním katastrofám. Raději dejte přednost místu, které proti tomuto zabezpečeno je. Před těmito riziky jsou velmi dobře chráněna data centra cloudových poskytovatelů. Zde je možné si pronajmout prostor na disku a mít tak data chráněna opravdu bezpečně.

Jak cloud disk funguje?

U poskytovatele cloudu si pronajmete část fyzického disku a zřídíte si zde svůj virtuální disk (tzv. cloud disk). Většinou jsou k dispozici virtuální disky od 50GB za cenu kolem 50Kč měsíčně. Což je vzhledem k ceně pevných disků (v řádech tisícikorun) velmi příznivá cena. Je možné mít i cloud disk větší, samozřejmě poté za vyšší cenu. Ale pro zálohování několika desítek dokumentů je 50Gb cloud disk plně dostačující. Navíc můžete kdykoliv přejít na vyšší verzi a mít opět dostatek místa. Po objednání služby dostanete přístupy k disku. Nyní jsou možnosti ovládání na poskytovateli. Doporučuji vybírat poskytovatele cloudu, kteří mají k dispozici službu Samba (SMB), která umožňuje mít cloud disk jako běžnou složku ve vašem počítači.

Službu Cloud Disk + SMB nabízí například česká firma Zoner, která cloud disky poskytuje přes projekt ZonerCloud.cz.

Navíc zde probíhá soutěž. První dvě objednávky cloud disku 50 GB a 100Gb ve dni 1. 11. 2014 získají 1 vstupenku v hodnotě 300Kč na Cloud Computing Konferenci, která bude probíhat v Praze 11.11.2014. Zde se o světě cloudu dozvíte mnohem více.

Zálohujte tedy vaše data bezpečně a získejte navíc vstupenku na zajímavou událost!

Podmínky soutěže:

Platí pro nové objednávky Cloud Disku
Soutěž je časově omezena na objednávky 1. a 2 .11. 2014
Výzvu k úhradě je potřeba zaplatit tak, aby 4.11.2014 byla připsána na náš účet.
5.11.2014 budeme kontaktovat přímo výherce vstupenek

Štítky: pozvánky

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *