Žádná barva není nedostupná – Colour Coder 2.0

25. ledna 2000

Program, jehož plné jméno zní BK Colour Coder 2.0 je malým a nenáročným kouskem software určeným pro „nasávání“ a mixování barev, které se následně vloží do www stránky…

Program se v podstatě skládá ze dvou oken – v levém okně, v horní části jsou záložky, pomocí kterých přepínáte mezi nastavováním barev pozadí, textu, odkazů apod. Pod záložkami je vyobrazeno asi sto barev, mezi kterými můžete vybírat a také tři číselné editační pole – pomocí těch můžete doladit odstín požadované barvy ke své plné spokojenosti.

BK Colour Coder 2.0 vám umožní pomocí jednoduchých voleb nastavit jakoukoli požadovanou barvu či její odstín a současně ji zobrazit v náhledovém okně, kde vidíte barvu pozadí stránky, barvu obyčejného textu a všechny tři druhy odkazů (aktivní, navštívený a nenavštívený).

Pravé okno je okno náhledové, zde vidíte výsledek své činnosti. Pod tímto náhledem se generuje při každé změně barvy HTML kód pro sekci BODY, který stačí jednoduše zkopírovat a vložit do stránky.

BK Colour Coder 2.0 umí kromě všech zmíněných funkcí barvu převádět z RGB do hexadecimálního tvaru. Kromě toho obsahuje i velmi užitečnou funkci nazvanou jako Snag color, která slouží k onomu zmiňovanému „nasávání“ barvy z jakéhokoliv okna operačního systému Windows. Má-li tedy nějaká webová stránka barvu, která se vám moc líbí a nechce se vám hledat v HTML kódu, použijte prostě tuto funkci, ukažte na barvu kurzorem a stiskněte Enter. Barva se vám okamžitě vloží jako pozadí stránky (či do odkazu nebo textu – podle toho, jakou záložku máte zrovna aktivovanou).

Program BK Colour Coder 2.0 je i v dnešní době vizuální tvorby www stránek velmi užitečným prográmkem, který vám umožní jednoduché namixování požadované barvy pozadí, textu či odkazů HTML stránky a současně vám vygeneruje HTML kód s definicemi těchto namixovaných barev. Program umí v náhledu zobrazit i případný obrázek na pozadí stránky. Dále umí převádět RGB barvy do hexadecimálního tvaru a barvy je možné „sosat“ z libovolného okna Windows. Více funkcí myslím není pro práci s barvami potřeba.

Aktuální verzi programu si můžete stáhnout na Stahuj.cz.

Předchozí článek Kaskádové styly poprvé
Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *