Web Downloader 2.2 – stahování webových stránek

2. září 1999

Mnoha uživatelům Internetu se nelíbí stále vysoké telefonní poplatky za používání Internetu – někteří se tedy připojují jenom krátce na oblíbené weby a snaží se v co nejkratším čase stáhnout co nejvíce stránek. Pro ně je určena následující recenze programu Web Downloader 2.2.

Podle názvu ani nepoznáte, že Web Downloader verze 2.2 je programem, který s vámi komunikuje v češtině. Autorem je Oleg Černavin z Ruska a do češtiny ho pomáhal lokalizovat Tomáš Valůšek. Co tedy všechno umí?

V nastavení jedné webové adresy si třeba můžete nastavit, jestli má stahovat obrázky, jestli má stahovat obsah z jiných serverů, můžete si nastavit hloubku stahování, můžete zadat, ať se odkazy na stránce zkonvertují buď pro webový server nebo pro off-line prohlížení, můžete zadat datum v kalendáři, kdy se mají vaše oblíbené webové stránky začít automaticky stahovat, můžete určit maximální velikost stahovaných souborů a určit, které soubory nechcete stahovat.

Z těchto popsaných funkcí je mimořádně důležité, jestli chcete stahovat obsah z jiných serverů. Z vlastní zkušenosti vám doporučuji toto políčko nechat volné. Když se náhodou třeba rozhodnete stahovat mnoho stránek včetně obrázků, nahrály by se vám i stránky, na které ukazuje proužková reklama a to byste se konce stahování nikdy nedočkali.

Web Downloader 2.2

V nastavení celého programu máte možnost určení místa, kam se mají stahované dokumenty ukládat, jakou mají mít příponu, jaký má být výchozí dokument (index.html, default.html apod). Dále si zde můžete nastavit časopis interval paketů a počet současných spojení. Počet současných spojení znamená, že modem vám stahuje třeba padesát souborů naráz, záleží na tom, jakou hodnotu zde zadáte. Dále můžete určit typ serveru, ke kterému se připojujete, případně heslo. Můžete si rovněž nastavit funkci Táhni a pusť.

A zkušenosti? Po několikaměsíčním používání tohoto programu jsem s ním zcela spokojen, když stahujete, ukazuje se vám aktuální stav stahovaného souboru, jeho velikost, kolik souborů ještě zbývá apod. Jediné, co mi na tomto programu vadilo, bylo to, že sám vytváří kopie stahovaných souborů s příponou .primary – vlastně se jedná o tentýž soubor. Účel jsem ale dosud nepochopil. A nakonec nezbývá než dodat, že program je typu freeware.

Program najdete na těchto stránkách.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *