Vyhlášení soutěže Interzen 2003

10. listopadu 2003

Interzen 2003 je specializovaná soutěž pro webdesignéry z České a Slovenské republiky. Jejím cílem je poukázat na technologicky dokonalé a vzhledově nevšední www-projekty a, v souladu s posláním Interval.cz, propagovat kvalitní práci, prováděnou s hlubokou znalostí a citem pro věc.

Soutěž Interzen 2003 (http://interzen.interval.cz) vznikla z několika různých příčin. Je to jednak všeobecně projevovaná nespokojenost se současným stavem www-projektů nejen v Čechách, ale i jinde ve světě, kdy jsou upřednostňovány líbivé efekty před kvalitní a poctivou prací, druhak všeobecný mýtus, že technicky kvalitní stránky nemohou být také pěkné a efektní. V neposlední řadě vedly k myšlence založení prestižní webdesignérské soutěže projekty, přihlašované do naší rubriky Kritika webu, jejichž kvalita je neuvěřitelně kolísavá.

Já osobně doufám, že Interzen 2003 pomůže především webdesignérům, kteří takříkajíc nezametají smetí pod koberec a při své práci dbají na kvalitu kódu i vzhledu. Doufám, že Interzen a případní jeho pokračovatelé poskytnou těmto webdesignérům argumenty v jednání se zákazníky, kteří se snaží zasahovat do jejich práce a vnucovat jim konkrétní postupy a konstrukce bez ohledu na jejich kvalitu a správnost. Stejně tak doufám, že webdesignéři dosud upřednostňující vzhled projektů s tím, že „zdrojový kód zákazníka nezajímá“, si uvědomí, že lze pracovat i jinak, aniž by to pro ně znamenalo zvýšenou časovou či finanční zátěž.

Tak či onak, pokud Interzen 2003 přiláká pozornost k webdesignu a k jeho formální stránce, pokud podnítí diskuze o této problematice a napomůže vám utvořit si vlastní názor, ať už bude jakýkoli, splní svůj účel.

Partnery soutěže, kterým patří můj dík za to, že se odhodlali soutěž podpořit cenami pro vítěze a mediální informační kampaní, jsou Czechia a Dobrý web.

Czechia - webhostingové centrum
Czechia – webhostingové centrum

Dobrý web - poradenské centrum
Dobrý web – poradenské centrum

Zvláštní cena šéfredaktora

Protože chápu, že ne každý z vás si může dovolit tvořit stránky podle standardů XHTML 1.0 a vyšších, že ne každý z vás má právě nyní takové stránky k dispozici, a protože se neúčastním hodnocení soutěže Interzen 2003 a tudíž se cítím poněkud odstrčen a zanedbán, rozhodl jsem se vyhlásit doprovodnou soutěž o zvláštní cenu šéfredaktora Interval.cz.

Kdokoli z vás se může pokusit během následujících tří týdnů vytvořit pro stránky našeho magazínu nový a efektnější kabátek. Podmínkou je výhradní použití nástrojů a prostředků CSS, jakékoli zásahy přímo do HTML kódu stránek jsou nepřípustné. Své výtvory zašlete na moji e-mailovou adresu. Budou podrobeny mému naprosto subjektivnímu hodnocení a veřejnému pranýřování, načež ten nejlepší odměním knihou z Odborného knihkupectví Interval.cz podle výběru jeho autora.

Starší komentáře ke článku

Pokud máte zájem o starší komentáře k tomuto článku, naleznete je zde.

Předchozí článek cssz.cz
Další článek Tvorba XML výstupu v PHP
Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *