Týden ve světě prohlížečů

17. července 2009

Uplynulý týden byl doslova nadílkou novinek – objevily se nové verze Chrome 2.0, update Firefoxu na 3.5.1 a betaverze Opery 10.0 a Chrome 3.0.

Google Chrome 3.0.193.1 (beta)

Vývojáři Google nezahálejí a tento týden vypustili další betaverzi třetí generace svého browseru Chrome. Stahovat můžete zde – instalační balíček má 10 MB. Počítejte ale s tím, že se jedná o betaverzi, která nemusí být stabilní a může (a nejspíše bude) obsahovat chyby.

Google Chrome 2.0.172.37

Pokud neradi experimentujete s testovacími verzemi, máme tu pro vás aktuální vydání Chrome, které řeší hned několik nalezených chyb, včetně jedné kritické a jedné vysoce závažné.

Opera 10.0 build 1643 (beta)

Ani u Opery se vývoj nezastavuje a můžete tedy zkoušet novou testovací verzi. Novinky proti předchozímu sestavení nejsou nikterak závratné, ani ohromující. Pokračuje se ve vylepšování designu aplikace (jedná se ale o maličkosti typu „tlačítko Domů,“ nebo ikony pro nastavení statusu chatu), byla nastavena „méně červená“ barva interních chybových stránek a opraveno logování pádů, aby fungovalo i na počítačích Apple. Zajímavostí je konstatování, že jedna z nejočekávanějších funkcí „Unite“ ještě podle vývojářů není připravena k uvolnění, nicméně na nápravě se prý pracuje. Další informace můžete najít na blogu Opery.

Firefox 3.5.1

Už z čísla verze je jasné, že se jedná o update Firefoxu 3.5, který spatřil světlo světa koncem června. Verze 3.5.1 především opravuje kritickou bezpečnostní chybu v JavaScriptovém kompilátoru JIT, o níž byla veřejnost informována tento týden a velice rychle se objevily weby, které ji zneužívaly. Kromě toho by update měl přinést vyšší stabilitu a napravit problém s pomalým spouštěním prohlížeče. Je doporučeno provést update na tuto verzi co nejdříve; uživatelům by měla být nabídnuta i v rámci automatické aktualizace, kterou můžete vyvolat i ručně přes menu Nápověda.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

1 komentář

  1. Dlouhán

    Čvc 20, 2009 v 18:54

    Takové malé píchutí, Opera čísluje sestavení pro každý OS samostatně, takže pro Windows je číslo setavení 1643, pro Macintosh 6561a pro UNIX/Linux 4493.

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *