Test SunSpider: Internet Explorer 8 RC1 nejpomalejší

30. ledna 2009

Začátkem tohoto týdne byl uvolněn Internet Explorer 8 Release Candidate a tak se není čemu divit, že se postupně začínají objevovat různé články a testy tohoto velmi očekávaného prohlížeče. Server ZDNet Australia se zaměřil na otestování výkonu JavaScriptu prostřednictvím standardního testu SunSpider.

Předpokládám, že vás bez dlouhých řečí zajímá, jak Internet Explorer 8 RC1 dopadl v ostré konkurenci ostatních. Bohužel nepříliš dobře. Jak můžete vidět na následujícím grafu, Internet Explorer je několikrát (cca 3x) pomalejší než Firefox 3.1b1, Google Chrome a Webkit. Menší hodnoty v grafu jsou pochopitelně lepší :-)

Test SunSpider

Výsledek Internet Exploreru je trochu zarážející, zejména s ohledem na prohlášení Microsoftu, že mezi touto verzí a finální verzí prohlížeče by mělo dojít pouze k několika málo drobným změnám. Každopádně nepředbíhejme – třeba se Microsoft pochlapí a v ostré verzi to bude nakonec všechno jinak. Moc času na to každopádně nemá.

JavaScriptový test SunSpider si můžete vyzkoušet i sami ve vašem prohlížeči. Stačí kliknout na odkaz Start Now! a nějakou dobu počkat. Buďte trpěliví – testů je celkem 26 a každý z nich se provádí 5x.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *