Právě vyšla finální verze prohlížeče Opera 10.51

22. března 2010

Jen necelou hodinu po vydání dnešních Novinek v prohlížečích byla uvolněna finální verze Opery 10.51 pro platformu Windows.

Jako finální bylo označeno sestavení s číslem 3315, tedy Release Candidate 3 z minulého čtvrtka. Novinka je nabízena také v rámci automatické aktualizace pro předchozí generace Opery včetně 10.10 (Opera 10.50 jako update pro starší verze distribuována nebyla).

Kromě zvyšování stability a opravy nalezených chyb (včetně bezpečnostních) vývojáři opět zapracovali na zrychlení již tak rychlého prohlížeče; chlubí se například testem Peacekeeper, v němž by Opera 10.51 měla být o 20 až 30% rychlejší než Opera 10.50. Z rychlého redakčního testu můžeme například potvrdit zprovoznění autentizace a korektní ukládání cookies na stránkách Google Readeru pod Windows 2000.

Finální verze je, ve shodě s předchozími oznámeními, dostupná zatím pouze pro Windows – uživatelé Linuxu a Mac OS si přijdou na své později. Konkrétní termín vydání pro tyto operační systémy ale nebyl zatím určen.

Zdroj: Opera Desktop Team.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *