Opravdu bude Windows 10 s funkční Cortanou?

16. prosince 2014

Po bittorentových sítích se šíří buildy nového operačního systému Windows 10. Nyní se dostalo do oběhu číslo 9901, které ukazuje plně funkční službu Cortana.

Nový operační systém Windows 10 se nyní nachází ve verzi Technical Preview. Postupně se navenek dostávají oficiální i neoficiální cestou informace o funkcích dlouho očekávaného operačního systému.

V aktuální „uniklé“ verzi je nejviditelnější novinkou experimentální podpora virtuální hlasové asistentky Cortana z Windows Phone.

Aktuální ukázky funkční Cortany jsou zhruba od času 1:30

Součástí tohoto sestavení je také nová aplikace Xbox nebo třeba přepracovaná kalkulačka, které ukazují drobné změny v GUI moderních aplikací. Z videa je patrné, že si Cortana poradí nejen s vyhledáváním na internetu, ale především s ovládáním počítače. Hlasem tedy můžete zavolat třeba kontakt na Skypu, nebo zkontrolovat kalendář.

Cortana je k dispozici zatím především v angličtině a v testovacím provozu v několika dalších světových jazycích, podpora češtiny tedy zatím není na pořadu dne. Bohužel. Zdroj: živě.cz

Připomínáme, že si můžete také snadno vyzkoušet Windows 10 v rámci Technical Preview a to díky virtuálním serverům s Windows Server vNext od ZonerCloud

Štítky: microsoft, Windows

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

1 komentář

  1. Xenon

    Pro 16, 2014 v 17:47

    :-D Nějak mu to nefakčí. Čím dál více se mi windows vzdaluje a zabředává do balastu. Připadá mi, že si toho nabrali tolik, že už není cesty ven aby dokázali udělat perfektní systém.

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *