LeechFTP, existuje něco lepšího?

8. září 1999

Na světě je spousta FTP klientů – některé jsou používány více, některé zase méně. Některé mají méně funkcí, některé zase více. Který tedy používat? Zkuste LeechFTP, který disponuje převážnou většinou běžných funkcí a přidává několik zajímavých dalších…

Celý LeechFTP 1.3 tvoří čtyři rámce plus nezbytné ikony. V horním rámci se objevuje výpis protokolu, tedy například, zda-li upload souboru proběhl úspěšně, či ne atd. V levém rámci jsou čtyři záložky pojmenované jako fronta, thready, downloady a chyby. Zde se zastavím trochu obšírněji, protože dá se říci, že tyto čtyři funkce/záložky jsou poměrně u FTP klientů ojedinělé. V záložce fronta, jak už sám název naznačuje, se všechny soubory předtím, než se pošlou na web zařadí do pořadí. Výhody tohoto přístupu vám nemusí být na první pohled zřejmé – lze například naskládat do fronty všechny soubory, které chcete na web poslat, a nemusí být jenom z jednoho adresáře nebo serveru!

Záložka thready slouží k zobrazení stavu uploadu pěti souborů současně (lze nastavit více). U každého threadu (neboli požadavku) se objevuje aktuální rychlost přenosu a celková rychlost přenosu dat. Navíc má každý thread nastavený časový limit a pokud server v daném limitu neodpovídá, jednoduše se tento soubor pokusí automaticky poslat na web znova. Pokud se to nezdaří ani na třetí pokus, soubor se přesune do záložky chyby a thread začne posílat další následující soubor z fronty. Všechny limity a počet pokusů lze samozřejmě nadefinovat

Záložka download slouží k zobrazení aktuálního stavu downloadovaného souboru, který se také zařadí do fronty. Je tedy možné několik programů uploadovat a zároveň několik souborů (i z různých serverů) současně downloadovat.

A poslední záložka zobrazuje soubory, které se nepodařilo poslat nebo download. Stiskem tlačítka je lze opět zařadit do fronty a opět uploadovat nebo downloadovat.

Druhý rámec, prostřední je zobrazení disku vašeho počítače a rámec třetí je pochopitelně zobrazení připojeného serveru. Zde bych měl malou poznámku – při spuštění programu na vás nevyskočí nabídka seznamu serverů ke kterým se lze připojit, jak je to obvyklé například u WS_FTP95, ale u LeechFTp musíte stisknout zkratku CTRL+B, aby se toho menu vyvolalo – důvod, proč tomu tak je mě opravdu nenapadá.

Co říci na závěr? LeechFTP je opravdu skvělý program pro posílání a stahování souborů. Umí dokonce, jako GetRight 4.0 navázat přerušené spojení (ovšem pouze u serverů, které tuto vlastnost podporují).

Program najdete na těchto stránkách.

Štítky: Články

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *