Firefox 3.6.6: změna doby odezvy od zásuvného modulu

28. června 2010

Mozilla v sobotu vydala rychlou opravu svého prohlížeče Firefox. Ta prodlužuje dobu, po kterou prohlížeč čeká na odezvu od zásuvného modulu, než ho začne považovat za neodpovídající. Ačkoli výchozí nastavení bylo testováno na milionech počítačů, po vydání finální verze se ukázalo, že původní výchozí hodnota, nastavená na deset vteřin, byla především na starších strojích příliš krátká a mohla způsobit předčasné ukončení pluginu. To se týkalo zejména některých náročnějších flashových her, jako je Farmville Zynga, Mafia Wars a další.

Ochrana před pády zásuvných modulů pomocí jejich oddělení od jádra prohlížeče (tzv. OOPP = out of process plugin) je hlavní novinkou Firefoxu 3.6.4, vydaného minulé úterý. V případě, že dojde k pádu pluginu, může uživatel znovu načíst problematickou stránku, zrestartovat problematický modul a pokračovat v práci.

Firefox 3.6.6 nastavuje hodnotu dom.ipc.plugins.timeoutSecs na konzervativnějších 45 vteřin. Pokud by se vám i po aktualizaci stávalo, že Firefox bude některé moduly považovat za neodpovídající a předčasně je ukončí, můžete v about:config nastavit zmíněnou položku na vyšší hodnotu, případně zadat -1, která funkci automatického ukončování nereagujících pluginů zcela deaktivuje.

Aktualizace tedy není nezbytně nutná – stejného výsledku dosáhnete i ručním nastavením uvedené položky. Pokud se tedy nepotýkáte s výše uvedenými problémy, můžete počkat na další verzi, neboť tato nic jiného neřeší ani nepřináší žádné další novinky či změny.

Aktualizaci lze samozřejmě vyvolat i tradičně přes menu Nápověda -> Zkontrolovat aktualizace, případně můžete počkat, až se nabídne sama 24 až 48 hodin od vydání.

Zdroj: Mozilla Links, Mozilla Developer News a Mozilla Blog.

Štítky: Zprávičky

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *