21 užitečných a praktických triků pro WordPress

2. října 2013

Bez ohledu na to, jak dlouho a na jaké úrovni pracujete s redakčním systémem Word Press, jsem si jist, že pro něj existuje přehršel tipů, triků a vylepšení, o kterých nevíte. Stejně jako já a stejně jako spousta dalších lidí. A článek Powerful WordPress Tips And Tricks je přesně o takových záležitostech – popisuje celkem 21 praktických technik a úprav pro WordPress. Věděli jste například, že když ve WordPressu pracujete s JPEG obrázky, že jsou automaticky komprimovány na 90 %? Článek vám poradí, jak zajistit skutečně stoprocentní kvalitu obrázků. Dále například poradí, jak posílat e-maily prostřednictvím WordPressu, jak vytvořit nativní odkazy pro stránkování (tj. bez pomoci pluginu nahradit ty výchozí odkazy „Předcházející“ a „Další“), jak vytvářet vlastní databázové dotazy nebo jak si přizpůsobit vlastním potřebám revize příspěvku. Podotýkám ale, že většina tipů je ale určena pro zkušenější uživatele WordPressu (pro ty, co se nebojí hrábnout do zdrojového kódu).

Zdroj: wp.smashingmagazine.com.

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

4 komentářů

  1. Kolesova Plavkyně

    Říj 2, 2013 v 23:46

    To je pěkný blábol, o JPEG obrázcích, JPEG je ztrátový formát, i když se nastaví kvalita na 100%. Další problém je, že ať je kvalita nastavená na 70 nebo 100, ve WP dojde při komprimaci k podvzorkování barev, což má na některé typy obrázků negativní vliv a nastavení kvalita na 100 to nespasí. Pokud by na fotce bylo něco z přírody, podvzorkování barev nevadí. Ale najdou se obrázky, kde má podvzorkování barev negativní vliv, třebas zdejší reklama na nový ZPS16, při podvzozkování barev znatelně utrpí červené proužky na košili a ostrý přechod mezi modrou a oranžovou.

    Odpovědět
  2. Miroslav Kučera

    Říj 3, 2013 v 8:57

    Článek jsem si přečetl a nikde jsem nenašel, že bych tu tvrdil, že JPEG je bezeztrátový. Článek pouze říká, že WordPress standardně zkomprimuje vámi nahraný JPEG na kvalitu „90 %“, přičemž existuje nastavení, které zajistí, že to dělat nebude, takže budete pracovat s takovými obrázky, jaké jste do něj nahráli.

    Odpovědět
  3. Kolesova plavkyně

    Říj 9, 2013 v 12:25

    Pod formulací „budete pracovat s takovými obrázky, jaké jste do něj nahráli“ chápu popis neztrátové komprimace popsaný slovy, které pochopí i laik. Takže to napíši jinak, aby to pochopili i laici. Budete ve WordPressu pracovat s (JPEG) obrázky v horší kvalitě, než jste nahráli a žádné nastavení ve WordPressu to nespasí.

    Odpovědět
  4. Miroslav Kučera

    Říj 17, 2013 v 9:51

    Kolesova plavkyně: pravděpodobně si nerozumíme. Situace je standardně tato:

    – nahrajete JPEG do WordPressu
    – WordPress ho přeuloží s kvalitou na 90 %

    S tou zmiňovavou úpravou:
    – nahrajete JPEG do WordPressu
    – WordPress ho nechá tak, jak je.

    A to je přesně význam věty „…budete pracovat s takovými obrázky, jaké jste do něj nahráli“ uvedené ve zprávičce :-)

    Odpovědět

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *