1. Brněnský FotoMaraton – soutěžící se skutečně zapotili!

24. června 2013

(Brno, 20. 6. 2013) – v Brně se v sobotu 15. června 2013 uskutečnil první ročník Brněnského FotoMaratonu. Jen týden po prvním Pražském FotoMaratonu se zařadilo Brno mezi města jako Berlín, Vídeň, Miami, Toronto nebo třeba Nairobi, kde se FotoMaratony také konají.

Jaká byla pravidla? Za pět hodin vyfotit pět snímků na pět vylosovaných témat v zadaném pořadí. Soutěžilo se v ulicích Brna. V sobotu byl krásný letní den a bylo horko. Soutěžící se se zadáním vypořádali velmi dobře. Tak dobře, že se zapotila i odborná porota, která předané fotografie hodnotila. V komisi zasedli profesionální fotografové a zástupci pořadatelů a partnerů: Karel Cudlín, Helena Macenauerová, Pavel Kristián, Michal Bartoš a Majo Eliáš.

Vylosovaná témata byla: 1. Nohy, 2. Kontrast, 3. Domov, 4. Vlny a 5. Dialog.

FotoMaraton tak opravdu prověřil fotografické a strategické schopnosti účastníků. Vítězi se stali tři fotografové, jejichž snímky získaly v součtu od komise nejvyšší počet bodů. Dále byli oceněni také soutěžící, kteří vyfotili nejlepší snímek jednotlivé kategorie.

Pro všechny byl v cíli připraven odpolední doprovodný program, který zahrnoval zajímavé přednášky, fotografické workshopy, prezentace partnerů, poradnu Zoner Photo Studia a představení nabídky knih pořadatele akce – vydavatelství Zoner Press.

Celou sérii FotoMaratonů zastřešuje generální partner Centrum FotoŠkoda a hlavní partner Fotoinstitut.cz. Patronem 1. Brněnského FotoMaratonu byl Karel Cudlín, přední český fotograf.

Více informací o akci, vítězné fotografie a jména jejich autorů najdete na www.knihyfoto.cz.

Štítky: press

Mohlo by vás také zajímat

Nejnovější

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *